Zkazky ze života studenta J.H., 6.2.2008

Malá maturita – velké zkouškové

Když si vybavím, jak mi ostatní říkali “maturita, pcha, to je fraška, to uvidíš na vysoké,” můžu souhlasit… ale ne tak úplně.
Ve zkouškovém jsem studoval v podstatě minimálně, naproti tomu jsem hodně sportoval, přemýšlel, tvořil, prostě dělal samé sobě prospěšné věci, a materiály na zkoušky jsem procházel nejdřív tři dny před zkouškou (během semestru jsem totiž pilně četl doporučenou literaturu, takže jsem byl o půl kroku napřed) – před maturitou jsem taky hodně sportoval a dělal vůbec spoustu jiných věcí, ale taky jsem se dost učil, protože nějaká průběžná příprava u mě příliš nehrozila. V obou případech jsem měl výborné spolužáky, od nichž jsem mohl snadno získat studijní materiály, ačkoliv procházet některé z nich bylo nad moje síly.
Na konci podzimního semestru jsem měl naštěstí (z pohledu průzkumníka ovšem bohužel) jen samé písemné zkoušky, takže se už žádná další podobnost s maturitou nekonala.
Do dalšího semestru jsem prošel (s příjemnou šestikreditovou rezervou), možná tedy, že na konci jarního semestru si vyzkouším i druhou část velkého zkouškového a budu moci srovnat kompletně…

Zanechat vzkaz